Studio units universally designed

Artists impression of the four unit complex from the street showing treas and plantings and low set building with an angled roofline.It’s often said that universally designed dwellings need extra space. Designing accessible studio units puts that myth to bed. A project consisting of four modest, high-quality dwellings are designed to adapt as the needs of the occupants change. According to Studio Bright, the units are designed to accommodate Gold Livable Housing standards. The second living or study space can be closed-off to become a second bedroom for a caregiver or visitor. This project aims to help women out of the private rental market into a home of their own. 

Other desirable design features are not forsaken in this universal design approach. Each unit is designed to catch natural light and is set in thoughtful landscaping. The four required car parking spaces are flexible areas for communal outdoor space. Fruit treas and other plantings help foster a sense of community. The L-shaped units can be arranged in different ways, which means this model can be rolled out on other sites.